En sjals bekännelse omslagjpeg

En själs bekännelse

Författare: Curt Larsson

Sidantal: 160

ISBN: 9789197636087

Utgiven 2008

”Syftet med att skriva är självbiografiskt och att med egna exempel visa att det går att leva ett rikt liv även som homosexuell, ateist, kommunist, alkoholist och poliskarriärist.”

Så inleds Curt Larssons märkliga självbiografi. En bok om hur det är att vara vänstervriden inom den konservativa polismiljön, om att leva som homosexuell i Kejneaffärens och ”homosex-skandalernas” Sverige och om den egna kampen mot spriten.

Sist men inte minst är En själs bekännelse en bok om att vara människa. En bok som ger hopp och styrka åt alla som någon gång känt att de inte passar in. Och som visar att det faktiskt går att klara sig igenom livet även om förutsättningarna inte alltid är de bästa.

Boken släpptes första gången 1997.

Pressklipp

”Han river ner, demaskerar och utmanar ett stort antal fördomar, och han kan klä skott för de allra flesta. Boken innehåller många erotiska skildringar, där den bildsköne polisaspiranten från Kiruna går i säng till höger och vänster med både kvinnor och män. Trots prosans torrhet, eller kanske just därför, är det oerhört fängslande och underhållande.” (Mats Myrstener, LO-tidningen 18/6 2009) Läs hela

Recensioner av originalutgåvan

”Författaren är aldrig insmickrande och boken är långt ifrån den ström­linjeformade smörja som vräks ut på bokhandelsdiskarna i hårda pärmar i dessa tider. Boken har en personlig ton av hederlighet som är avväpnan­de och sympatisk. Det är en äkta och ärlig skildring av ett homosexuellt liv i vår tid, men samtidigt är det en färg­rik rundmålning av en tidsepok. (…) Det är en underhållande och därtill lärorik bok, som det är en glädje att rekommendera” (Nils Weijdegård, KomUt nr 2/1997)