Amazonas omslag

Amazonas

Författare: Klas Lundström

Sidantal: 160

ISBN: 9789197636094

Utgiven 2008

Amazonasregionen präglas av skövling, soja-industri, barnarbete, exploatering, narkotika och våld. Men också av kämpande människor som värnar sina rättigheter mot marknaden och mot den politiska makten.

Klas Lundströms bok är en ögonvittnesskildring från miljontals människor vardag i det som kallas ”jordens lungor”. En skrämmande men samtidigt hoppfull skildring av en plats som är oerhört långt borta och på samma gång mycket nära.

Klas Lundström är frilansjournalist och redaktör för Tidningen Anti.

Pressklipp, hyllningar och sågningar

”Boken är en ganska dyster beskrivning av en region i förändring. Den ger inga färdiga svar på önskvärda och möjliga förändringar för att vända utvecklingen mot en ljusare framtid. Samtidigt är den en känslosam och kärleksfull skildring av regnskogen och dess invånare i all sin skönhet.” (Miljötidningen nr 1/2009)

Intervju med Klas Lundström om boken, Mitt i Järfälla 13/1 2009 Läs hela

”Det är en viktig och detaljrik reportagebok Lundström skrivit. Att den dessutom är välskriven och nyanserad gör den inte mindre läsvärd.” Benny Holmberg, Tidningen Kulturen 2/11 2008 Läs hela

”Klas Lundström skriver med ett driv och engagemang som är sällsynt idag. Kanske känns hans perspektiv ibland något inskränkt och vänsterinriktat. Men oavsett politisk åskådning är det relevanta historier som berättas. Människor som kämpar för rätten till ett drägligt liv i en värld som känns långt borta.” [Betyg: 4 av 5]
(Louise Larsson, Vagabond nr 12/2008)