Omslag Alla röster, alla ljus

Alla röster, alla ljus

Författare: Agneta Thomasin Svensson

Sidantal: 180

ISBN: 978-91-981925-6-8

Utgivning: augusti 2017

Eileen växer upp i Londons slum, bland ruckel och fallfärdiga skjul längs Themsen. Hon träffar den svenske sjömannen Hjalmar och flyttar till Göteborg – hamnstaden dit det kommer båtar från hela världen. En stad präglad av fattigdom och brutala klasskillnader.

Medan Hjalmar och Eileen försöker skapa sig ett hem i Haga ekar stöveltramp över Europa. Även i Sverige växer nazismen. Men överallt finns människor som gör motstånd och står upp för människovärdet.

Alla röster, alla ljus berättar Göteborgs vänsterradikala historia ur ett gräsrotsperspektiv. Det är en roman om det glömda Göteborg. Om sjömännens, sömmerskornas, kommunisternas, judarnas och flyktingarnas stad.

 

Pressklipp

Göteborgs radikala arbetarhistoria
(Podcasten Arbetarlitteratur)

”Lyckat? Det tycker jag. Kring paret Hjalmar och Eileen – de gifter sig, hon flyttar till ­Göteborg – kretsar en flock vänner, partikamrater, grannar och löst folk, det är som ett stycke av Guillous serie om 1900-talet, fast bättre skrivet, illusionslösare.”
(Göteborgs-Posten)

Göteborgs glömda historia får liv
(Kommunalarbetaren)

Litteraturen som tar ställning
(Feministiskt perspektiv)

Göteborgs radikala historia ur ett gräsrotsperspektiv
(Fria Tidningen)

I krigets skugga
(Boklådan)

”Dramatisera nu, Peter Birro!”
(Aftonbladet) Läs hela

”Agneta Thomasin Svensson har verkligen lyckats levandegöra ett svunnet Göteborg. Man tycker sig känna lukten av fuktskadade rum, blöjtvätt och tobaksrök. Hon har utgått från sina egna farföräldrars historia och blandat fakta med fiktion. Deras historia blir också stadens och arbetarkampens historia, det är mycket intressant och gripande läsning.”
(Tidskriften Klass)

”Slutet är både hoppingivande och mollstämt, och inbjuder till en fortsättning. Agneta Thomasin Svensson är varmt välkommen att berika den göteborgska arbetarhistorien.”
(Flamman)

Ylvas läsdagbok


Book categories: Utvald